JOGI KALAUZ VÁLÁSHOZ

Miért írtam ezt a kiadványt?

Ennek a rövid e-könyvnek a célja elsősorban a tájékoztatás és felvilágosítás. Szakmám egyik legfontosabb tapasztalata ugyanis az, hogy egy jogilag tudatos és felkészült ügyféllel jobban együttműködünk és könnyebb neki, illetve minden félnek megfelelő kimenetelre jutnunk.

Kiadványom jól használható annak, aki épp keresztülmegy a kapcsolat megszűnésén, akkor is, ha már van folyamatban valamilyen jogi eljárás és akkor is, ha még nincsen. Ha valaki még csak fontolgatja a különválást, annak is nagy segítségére lehet, hogy átlássa, milyen jogi lépések várhatók a folyamatban és milyen tárgykörökre szükséges egy bírósági perben koncentrálni.

Azt gondolom, hogy a könyv fejezetei segítségül szolgálhatnak a különválást lezáró, felek, szülők közötti egyezség és/vagy keresetlevél írásba foglalásához is.

Kiknek ajánlom ezt a könyvet?

Ajánlom mindenkinek, aki válást fontolgat, vagy már el is kezdte a kapcsolat megszüntetésének folyamatát. Különösen ajánlom azoknak, akik szülők is egyben, azaz a kapcsolatból kiskorú gyermekük is van, akinek sorsáról szintén dönteniük kell.

A kiadvány információul is szolgál azoknak, akik élettársi kapcsolatban éltek, de nem voltak házasok – értelemszerűen a házasság felbotásával kapcsolatos fejezetek rájuk nem vonatkoznak.

Hiszem továbbá, hogy kiadványom családokkal gyermekekkel foglalkozó szakembereknek is hasznos lehet. Ajánlom olvasásra gyermekvédelmi, gyámügyi szakembereknek, pszichológusoknak, mediátoroknak, coach-oknak, más segítőknek és természetesen ügyvéd kollégáimnak is.